6 Temmuz 2019/Bal
  • Tarafından balkonak
  • 570
  • 0

 

Balı Nasıl Saklayabilirim

Bal (çiğ), uygun şekilde muhafaza edildiğinde bakteri, maya ve küflere karşı kendi kendini korur.

Nedenler:

Çok düşük bir Su Aktivitesine sahiptir (mikropların büyümek için kullanamayacağı çok az serbest su) [nemin girmesi için çok nemli bir ortamda tutmazsanız].

Düşük bir pH değerine sahiptir, hatta bazılarında 4.2 bile vardır; Bu birçok bakteri üremesine izin vermeyecektir.

Balkonak Saf Ballarından Satın Al

 

Bazı çeşitlerin yanında, birçok mikropun çoğalmasına izin vermeyebilecek bazı spesifik antimikrobiyal ajanlar (çok küçük konsantrasyonlarda olmasına rağmen) vardır.

Balı temiz bir kapta tuttuğunuz sürece nemin içeri girmesine izin vermeyin, hatta balı (özel olarak çiğ) oda sıcaklığında uzun süre saklayabilirsiniz. Soğutma sıcaklığında (4 C) hiçbir şey büyümeden yaşlanacaktır.

 

Saf Hakiki Bal Donar mı?

 

Balı dondurabilirsiniz, ancak yaptığınız zaman kristalleşir. Dondurmak için hiçbir neden yoktur, çünkü ekstrakte edildiğinde nem içeriği% 19’un altında, tercihen% 18’in altında olduğu sürece bozulmaz.

Balın Özellikleri:

 

Balın bir ilaç olduğu kadar popüler bir yemek haline getiren bu şaşırtıcı bal özellikleri, antimikrobiyal, antioksidan ve higroskopik özellikleriyle hoş bir şekilde şaşırtacaktır.

Bal, Higroskopiktir Bal, higroskopik bir yapıya sahiptir, yani havaya maruz kaldığında havadaki nemi doğal olarak emer. Açık yaraların tedavisinde bal cildi nemli tutarak yara izini önlemeye yardımcı olabileceği için faydalıdır, yeni dokuların büyümesini teşvik eder.

Bal Antibakteriyel Araştırmacılar, 20. yüzyılın başlarında balın iyileştirici özelliklerini belgelemeye başladı. Bu, antibiyotiklerin gelişimi ile sona erdi ancak son zamanlarda antibiyotiklere direnç gelişimi, balın iyileştirici özelliklerine olan ilginin yeniden canlanmasına neden oldu. Baldaki etkili antimikrobiyal madde, bazı bakterilerin büyümesini yasaklar. Balın antimikrobiyal aktivitesinin temel nedeni olduğuna inanılan hidrojen peroksit üreten bir enzim içerir.

Balın Diğer Faydaları:

 

Bal, çoğu insanın algıladığından çok daha iyidir. Bu nefis sıvı sadece tat alma duyularınızı uyarır ve iştahınızı artırmaz, fakat daha fazla sayıda araştırmacı balın tıbbi faydalarının her yönüyle yeni kanıtlarını ortaya koyuyor.

Bal donunun faydaları sadece damak tatmini tatmin etmeyi keser; bal ayrıca vücudumuz ve sağlığımız için inanılmaz antiseptik, antioksidan ve temizlik özellikleri, bayanlar için sıcak güzellik ve cilt bakımı ipuçları ve göz konjonktivitinden atlet ayağına kadar kanser için baştan aşağı bir doğal ilaç olarak şaşırtıcı iyileştirici özellikler sunar . Güçlü iyileştirme özellikleri uzun zaman önce binlerce yıldan beri kullanılmaktadır ve kesikler için iyileşmeyi teşvik ettiği, hastalıkları ve hastalıkları iyileştirdiği ve kuşaktan sonraki nesiller için sağlık bozukluklarını düzeltdiği bilinmektedir.

Donmuş ve kristalleri olan bal, saf bal mıdır?

 

Sorunuzun cevabı tam olarak “donma” – ve bu kelimeyi bu soruda kullandığınızda ne demek istediğinizi tanımlamaya bağlıdır. Saf bal, aşırı doymuş bir şeker çözeltisidir; Başka bir deyişle, çözelti içinde herhangi bir sıcaklıkta mümkün olması gerekenden daha fazla çözünen (yani şekerler) tutan bir sıvıdır.

Bir noktada, tüm saf baldaki şekerler, çözünmüş şekerlerin “uygun” bir konsantrasyonunu elde etmek için kristalleşir. Daha da önemlisi, bu hiçbir şekilde balın sağlıklı olma niteliğine zarar vermez. Şimdiki katı kristaller de hiçbir şeye zarar vermez. Bu, kışın suya ne olduğu gibi “donma” değildir.

Balı bir buzdolabına veya derin dondurucuya koymak, kristalleşmeyi kolaylaştırabilir (bu, sorunuza kastettiğinize inanıyorum), ancak buzu korumak için soğutma gerekli değildir; Anahtar koruyucu eylem, balın kapalı kalmasıdır, böylece suyu ememez (açık bırakılırsa yapar) ve sonra, onunla başa çıkarak geri dönüşüme uğramadıkça “yağma”.

Saf baldaki şekerler sonunda kristalleşecek ve sorun değil. Balın artan viskozitesi, sandviçin içindeki ekmek veya fıstık ezmesi üzerinde kalmasına yardımcı olur.

Etiketler:

Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *