Kovanların Hazırlanması

Hakiki bal üretmek zorlu ve meşakkatli bir işlemdir. Bu balı üretebilmek için düzlük alanlar tercih edilmez. Organik şekilde bal elde edebilmek için bal nektar sezonu öncesinde kovanların hazır olması için belirli işlemlerden geçmiş olması gerekir

Tabi bu şartlara ayak uydurabilecek el yapımı kovanlar kullanılmaktadır. Kovan hazırlanırken arıların rahat edebileceği hava alabileceği bir sistem kurulur.

Kovanlar arıların en verimli şekilde ürün alınması için tasarlanmıştır.

 

Kovanlarımız, arıların kovan içerisinde yapılması gereken işlemlerini en rahat şekilde yapabilmesi için son sistem olarak dizayn edilmiştir. Arılar her zaman kovan içerisini 30derece sıcaklıkta tutmak zorundadır. Soğuk ve Sıcak zamanlarda kovan içerisindeki hava sıcaklığını 30 dereceye getirebilmek için ekstra çaba sarfetmek zorunda kalırlar. Kovanlarımızda bu sıcaklığı koruyacak eklentiler kullanarak arılarımızı mümkün olduğunca daha verimli çalışmasını sağlamaktayız.

 

Hastalıklara karşı kovanlar dezenfekte edilir

 

 

Arılar her canlı gibi çeşitli evrelerden geçer, hasta olur, mutsuz, canlı, neşeli,yorgun olabileceği gibi dışarıdan gelebilecek bit vb gibi hastalıklara karşı da savunmasız kalabilir. Bal sezonu öncesinde arıların bakımı iyi yapılmazsa kovanlarda bal alabilecek arı kalmayabilir. Özellikle bit mücadelesi için kovanların ateşle pürcetilmesi ve bit ilaçlamalarının yapılması gerekmektedir.

 

Kışlanmada arılarımız salkıma yatarak bahar mevsimini bekler. Bahar mevsimi geldiğinde arılarda canlanmaya başlar ve çeşitli bölgelerdeki nektarlar ile kendi gelişimini kestane,çiçek,çam balı gibi nektarların toplanması için güç toplar.